Sidor

söndag 20 januari 2019

Idag bjuder jag på Skogschampinjonsoppa & bröd



 
Idag bjuder jag på Skogschampinjonsoppa
som är riktigt krämig och god....
 
Riktigt kalla vinterdagar smakar det fantastiskt gott
med en värmande soppa när man har varit ute i friska luften..
Soppa är ju oftast även en väldigt snabblagad maträtt,
så fler borde tillaga det som vardagsmat efter jobbet tänker jag...
.... istället för makaroner och falukorv, kanske......
Busenkelt att göra och ofta en väldigt billig maträtt,
och har man sen som jag att köksmaskinerna står framme i köket,
lätt tillgängliga så går det ju ännu fortare och med mindre besvär..

 
Recept..
på en höft ur huvudet...
 
500 gr champinjoner
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
                  7, 5 dl fond ( grönsak eller kyckling )
3 dl grädde
Persilja
Smör
Salt & peppar
 
 
Hacka lök och skiva champinjonerna och fräs i en stor kastrull med smör.
Fräs till vätskan från svampen är borta...
(Spar lite av svampen om Du vill ha lite bitar i soppan vid serveringen.)
Tillsätt fond, grädde & timjan och låt sjuda ca 10 minuter.
Mixa soppan så slät som Du vill ha den,
Häll tillbaka soppan i kastrullen, och red av med lite maizenamjöl
och låt koka upp ytterligare 2-3 minuter.
Smaka av med salt & peppar
Häll i lite persilja i soppan och uppe på vid servering,
och lägg ner de sparade stekta champinjonerna...
 
Klar att servera !
 

Servera gärna soppor med lite nybakt bröd.
 
Jag bakar lite snabbt på bara 2,5 dl vätska, bakar ut
bullarna direkt, men låter jäsa lite längre medan jag gör maten...
 




Nu väntar stalltjänstgöring med käresta syster
för att sen avnjuta lite spark eller skidor på sjön i solskenet...
Det kommer bli en underbart fin vinterdag i dag!
 
*
Kraaam Kate

1 kommentar:

  1. Håller med dig att soppa äter man allt för sällan. Tack för ditt recept och ha en fin söndag.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Populära inlägg