måndag 19 maj 2014

Syrligt & fräscht

Jag gillar ju röror och sallader som har lite syrlighet.
Känns alltid lite lättsamt ihop med annan mat,
eller bara godare som en enkel ensam rätt.
Så idag, när ett dagbarn valde Lappskojs till lunch,
 och stora dottern J ska tillaga pannbiffar till middag
passar ju en fräsch grovriven sallad
på rödbetor & äpplen till bägge måltiderna.

 
Jag tycker ju fetaost är gott till varma rödbetor, så det passar säkert
att smulas över den här salladen också..
Pinjenötter eller solrosfrön.

 
*

 
*

 
Grovriv :
2 syrliga äpplen
2 rödbetor
(jag använde ekologiska)
Ringla över olivolja
(balsam-)vinäger
 lite salt & svartpeppar
Blanda om...
 
Orginalreceptet hittade jag på den här fina bloggen.
 
*
 
Ikväll ska ett träningspass  med kondition och styrka
försöka klämmas in,
blev ju inget i helgen pga migränen..
 
*
Måndagskram från Kate
 


4 kommentarer:

  1. Den salladen såg god ut. Hoppas du mår bättre idag och slipper migrän framöver.

    Måndagskram Eva

    SvaraRadera
  2. Jag blev nyfiken nu på Lappskojs....vad är det? Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Rödbetor är en stor favorit o även lite syra i maten, tack för tipset vännen. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Så gott det ser ut! Kram Stina

    SvaraRadera

Populära inlägg