Men alltså hur gott....!
Ljuvligt gott till pastarätter, lax, grillat kött, hamburgare...
Ja, det är sååå gott att man kan skeda och äta direkt ur burken !!!
Jodå, jag lovar... Det är sant!!!
Dessutom plätt-lätt att göra oxå...
När man dessutom får vetskap om att den går utmärkt att frysa in,
alternativt att fylla upp i kokta glasburkar nästan ända upp.
Häll sen på med olja på toppen tills burken är helt fylld,
och skruva sen på locket.
Förvara sen burken i kylskåp, och den är hållbar ca 6 månader.
Öppnad burk ca 1 vecka.
Ramslökspesto
2 stora nävar ramslök, sköljda
3 dl rostade solroskärnor
3 dl olivolja, mild och kallpressad,
eller rapsolja
0.5 dl vatten
ca 100 gram riven ost
salt och lite svartpeppar
Jag mixade allt utom osten,
den hade jag sist och med lite mer olja
i den avslutande mixningen..
Valde även att ha peston lite grövre i konsistensen
Mixa inte för länge bara, då jag läst att ramslöken kan bli besk.
*
*
*
Kraaam Kate
Mums! Ja varför inte göra en sats. Har ramslök utanför dörren. Kraaaam Pia
SvaraRaderaJaa, gör det! Du kommer inte att ångra dig..🍃👌
RaderaKraaam Kate
Här finns inte ramslök som jag vet. Det är nog bara i Sverige. Men den såg väldigt god ut.
SvaraRaderaKram Carin
Men, det har jag aldrig tänkt på..Måste googla på det!!
RaderaJa, jag lovar att det är gudagott,om man gillar vitlökssmak!
Men det gör INTE min man..😂😂😂
Kraaam Kate
Oj vad gott det låter! :)
SvaraRaderaJaa, Ni måste pröva...🤩🌿
RaderaKraaam Kate
Mums! Ramslök är verkligen en delikat delikatess :)
SvaraRaderaKram från Titti
Ja, galet gott är det!!🌿👌
RaderaKraaam Kate