Sidor

onsdag 8 juli 2020

Chokladbollar med proteinella, socker & glutenfria...

 
Om man som jag, ALLTID blir sugen på nåt till kvällskaffet,
är det lite lyxigt att unna sig en eller rent av två chokladbollar att mumsa på.
Dessa är det rejäl choklad / kaffesmak på.
Jag är heller inte ett fan av dadlar, men det här receptet tycker jag om.
 


 
Sockerfri nutella finns i matbutikerna,
men då heter den proteinella.
Kan också säga att det är absolut  inga problem
 att äta direkt ur burken..!!
 
 
Dadlar håller sig visserligen väldigt länge i kylskåpet,
men jag köper alltid den mindre förpackningen som räcker till flera bak.
 
 
Här kommer ett grundrecept, men jag tar bort lite kokosolja och tillsätter mer
starkt kaffe tills jag får en lagom konsistens på smeten.
Jag snålar heller inte på kakaon...
Dessutom dubblar eller tripplar jag receptet, när jag ändå håller på !
 
Grundrecept chokladbollar, ca 8-10 st:
 
2 dl glutenfria havregryn
5 dadlar, urkärnade
3 msk kokosolja
0,5 dl kokosflingor
3msk proteinella
2 rejäla msk kakao
1-2 msk starkt kaffe...
...eller mer, beroende på konsistensen.
Kokosflingor att rulla chokladbollarna i...
 
Vill man ha mer sötma kan man säkert använda
 1 msk stevia sötströ, tänker jag!
 
Jag blandar allt i en matberedare med knivar,
 för att dadlarna ska mixas ner ordentligt.
Förvara i kylskåp, och ät dom kalla till kaffet.
 
 

 
*
 
 
*
 
Kraaam Kate

4 kommentarer:

  1. Mums så gott.Jag äter sällan sötsaker till kaffet men en chokladboll som denna kan lätt slinka ned. Kraam Pia

    SvaraRadera
  2. Så himla gott, jag har gjort några liknande bollar.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Oj detta ska jag testa! Lite nyttigt med nöje om man säger så...
    Sommarkram från Titti

    SvaraRadera
  4. Ser galet goda ut!!
    Att man alltid ska vara så sabla sugen på godsaker på kvällarna!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Populära inlägg