Sidor

tisdag 9 december 2014

Lagra enkelt Din egen ost...

I somras fick jag tips hur man på ett
enkelt sätt kan lagra sin egen ost.
Man köper bara en vanlig billig ost, typ hushållsost eller gouda
och lägger den sen uppe på ett skåp eller dylikt
i sin oöppnade förpackning, alltså vakuum-förpackningen i rumstemperatur.
Vänd osten sen 1 gång i veckan i ca 3-4 månader.
Vill du ha den riktigt lagrad låter du den bara ligga några månader till...
 
 
*
 

Nu har jag haft min ost legat sen i slutet av augusti, början på september
och tänker nu njuta av den nu till jul!
Betydligt billigare kilopris än den dyra lagrade osten ute i butik...
Så passa på att köpa upp när osten har extrapris!
 
 
*
Tisdagskram från Kate
 
 
 
 
 

9 kommentarer:

  1. Vilket superbra tips. Tack så jättemycket. Det ska jag testa. Hoppas du får en fin avslutning på tisdagen. Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Men vilket supertips, det måste jag testa, ostälskare som jag är. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  3. Jag är en ost-oholic! Älskar ost! Möglar den verkligen inte?
    Detta måste jag testa! Jag köper gärna väl lagrade ostar när de har extra pris hehe
    Kan man lägga den i ett köksskåp ?
    Kram
    Sandra

    SvaraRadera
  4. Det där har jag glömt av men hade en jobbarkompis förut som alltid gjorde det , tror hon lagrade ännu längre typ ett år och jag vet att hon alltid tog fram den till jul och tyckte den smakade gudomligt! Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Aha kan man göra så men möglar den inte?? Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Det måste jag absolut prova, tack för tipset.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  7. Va, är det sant. Hur smakar den?
    Kram mamma C

    SvaraRadera

Populära inlägg