I somras fick jag tips hur man på ett
enkelt sätt kan lagra sin egen ost.
Man köper bara en vanlig billig ost, typ hushållsost eller gouda
och lägger den sen uppe på ett skåp eller dylikt
i sin oöppnade förpackning, alltså vakuum-förpackningen i rumstemperatur.
Vänd osten sen 1 gång i veckan i ca 3-4 månader.
Vill du ha den riktigt lagrad låter du den bara ligga några månader till...
*
Nu har jag haft min ost legat sen i slutet av augusti, början på september
och tänker nu njuta av den nu till jul!
Betydligt billigare kilopris än den dyra lagrade osten ute i butik...
Så passa på att köpa upp när osten har extrapris!
*
Tisdagskram från Kate
Vilket superbra tips. Tack så jättemycket. Det ska jag testa. Hoppas du får en fin avslutning på tisdagen. Kram Annika
SvaraRaderaMen vilket supertips, det måste jag testa, ostälskare som jag är. Kramisar Tina
SvaraRaderaJag är en ost-oholic! Älskar ost! Möglar den verkligen inte?
SvaraRaderaDetta måste jag testa! Jag köper gärna väl lagrade ostar när de har extra pris hehe
Kan man lägga den i ett köksskåp ?
Kram
Sandra
Fin header du gjort :-)
SvaraRaderaDet där har jag glömt av men hade en jobbarkompis förut som alltid gjorde det , tror hon lagrade ännu längre typ ett år och jag vet att hon alltid tog fram den till jul och tyckte den smakade gudomligt! Kram Anna
SvaraRaderaAha kan man göra så men möglar den inte?? Kram Anette
SvaraRaderaDet måste jag absolut prova, tack för tipset.
SvaraRaderaKram Pia
Va, är det sant. Hur smakar den?
SvaraRaderaKram mamma C
Vilket bra tips!
SvaraRadera