Sidor

onsdag 29 maj 2013

Rabarbermarmelad

Då var det dags,
att koka ihop säsongens superlätta rabarbermarmelad.
Tar nog knappt en halvtimme att göra en dubbel sats.
För att inte tala om hur gott det är till digestivekex och brieost...
Mums....
 
*

 
*

 
*
Var med döttrarna på shoppingrunda av lite sommarkläder i går,
och naturligtvis så glömde ena dottern favoritköpet av jeansshorts
i ett omklädningsrum i en av butikerna...
När vi kom hem hade butikerna redan stängt, så idag ska jag försöka
få tag på butiken eller kundinformationen när det är öppningsdags..!
 
*
Recept Rabarbermarmelad
 
400 gr skivad rabarber
1 vaniljstång (eller vaniljsocker)
300 gr syltsocker
Ev lite kanel efter önskemål
 
"Smält" rabarbern på svag värme i kastrull
Häll i sockret och koka kraftigt i 2 minuter
Smaksätt med lite kanel
Häll upp på varma burkar och låt svalna upp och ner
så blir det vakum i burkarna.
 
Njut till brieost...!
 
*
Önskar Er en strålande dag,
kram Kate
 
*
Min andra blogg
Sixten Jr & co:
 
 
 

15 kommentarer:

  1. Åh, kanske tom jag skulle klara?!? Vi har ju massa goda rabarber ute i trädgården. Men än har de bara använts till paj. Men tänkte försöka mig på kräm i år, men även detta lät ju lockande.
    Hoppas du fick tag på shortsen.
    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. men den lät god. äter inte så ofta marmelad men nu blev jag sugen. vad trist med byxorna. men jag håller tummarna att ni får fatt i dem. kramar Nilla

    SvaraRadera
  3. Det lät verkligen gott. Har inte hört någon som gjort marmelad av rabarber tidigare. Mumsigt.
    Kram
    AC

    SvaraRadera
  4. Mmm vad gott och somrigt! Det kommer jag att testa! Kram Emma

    SvaraRadera
  5. Så fin burk! Jag är inte så förtjust i rabarber just. . . något att tips?

    SvaraRadera
  6. Men gud så gott, detta måste jag testa, tack <3
    Kram och hoppas ni har det bara bra:).

    SvaraRadera
  7. Så enkelt o så gott. Vet en gubbe som kommer bli superglad om jag gör den marmeladen, han älskar nämligen både Brie o rabarber. Tack för receptet vännen. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  8. Hoppas att du hittade jeansshortsen! Jag blir också frestad att testa marmeladen, måste kolla hur mycket rabarber vi har... Ha en bra onsdagkväll!

    SvaraRadera
  9. Så gott det lät med rabarbermarmelad! Och på brie... mums... jag brukar ha fikonmarmelad till brie...
    HOPPAS ni får tillbaka shortsen!!!
    Det var den sista klänningen jag sytt som jag visade igår... fler hemsydda (men inte så många) finns under etiketten "klänningskavalkad".
    Tyger till kläder ÄR svårt att hitta i butiker... jag köper från Stoff och stil på nätet, oftast! Eller ibland Ohlssons tyger i Uppsala ;)
    Kram fina!
    /Maria

    SvaraRadera
  10. Lät urgott...den här ska jag göra!!
    Helt klart!
    Kram
    C

    SvaraRadera
  11. Godmorgon =)
    Lät ju jättegott. Detta ska jag testa. Tack fina <3
    Kram och ha en toppen dag

    SvaraRadera
  12. Nu har jag gjort rabarbermarmeladen!
    Jättegott...kan tänka mig varm på vaniljglass också:)
    C

    SvaraRadera
  13. Vad gott det lät men rabarber marmelad. Mina rabarber är inte så stora så jag får vänta med det men ska skriva av receptet.
    Ha en fin dag!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  14. Så gott det ser ut! Här har det inhandlats syltsocker i veckan, så nu ska jag prova att göra marmelad =)
    Tack så mycket för tips och recept!
    Ha en härlig dag!
    Kram Petra

    SvaraRadera
  15. Godmorgon <3 Önskar dig en härlig fredag, kramen

    SvaraRadera

Populära inlägg