Ett vin & mattips till fredagskvällen!
"Krämig kycklinggratäng med fetaost & soltorkade tomater"
*
*
*
(Mycket gott vin....)
*
Det röda vinet på box är godare än det röda på flaska.
Men vill man hellre ha ett rose`vin så finns ju Per Morbergs nu sen 1 oktober!!
*
Receptet:
Ca 1 kg kyckligfile´ tärnas och steks med kycklingkrydda el. dyl.
6 dl creme fraiche
1 dl chilisås
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal olek
Italiensk salladskrydda efter smak
150 gr fetaost, smulas
1/2 - 1 dl soltorkade tomater, strimlas
Den stekta kycklingbitarna läggs i en smord ugnsform.
Blanda ingredienserna till såsen och häll över kycklingen.
Strö över tomaterna och fetaosten
Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter.
Servera med en god sallad, ris, pasta eller klyftpotatis.
*
Trevlig fredag, kram Kate
Åh, det där ska jag testa! Lät gott!!!
SvaraRaderaHa en fortsatt fin fredagskväll!
Kram /Maria