Sidor

fredag 12 oktober 2012

Krämig kycklinggratäng med fetaost & soltorkade tomater

Ett vin & mattips till fredagskvällen!

"Krämig kycklinggratäng med fetaost & soltorkade tomater" 


*


*


*
(Mycket gott vin....)

*

Det röda vinet på box är godare än det röda på flaska.
 Men vill man hellre ha ett rose`vin så finns ju Per Morbergs  nu sen 1 oktober!!

*
Receptet:

Ca 1 kg kyckligfile´ tärnas och steks med kycklingkrydda el. dyl.

6 dl creme fraiche
1 dl chilisås
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal olek
Italiensk salladskrydda efter smak
150 gr fetaost, smulas
1/2 - 1 dl soltorkade tomater, strimlas

Den stekta kycklingbitarna läggs i en smord ugnsform. 
Blanda ingredienserna till såsen och häll över kycklingen.
Strö över tomaterna och fetaosten
Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter.

Servera med en god sallad, ris, pasta eller klyftpotatis.

*
Trevlig fredag, kram Kate

1 kommentar:

  1. Åh, det där ska jag testa! Lät gott!!!
    Ha en fortsatt fin fredagskväll!
    Kram /Maria

    SvaraRadera

Populära inlägg