Tänk... 1:a augusti idag....
och ibland har man flyt, som nu....
En extra semestervecka .... bara så där :)
En fördel med att vara egenföretagare.. ;)
Så en 5:e vecka, jo jag tackar jag !!!
Men, jag ska inte ligga på latsidan för det... tänkte jag! Jag har tagit tag i träningen,
efter sommarens lata dagar. Nu har jag kört löpning några dagar,
så idag tänkte jag lufta cykeln några mil..
Dessutom har jag äntligen plockat av mitt röda guld, vinbären...
I år blev det dryga 6 kg bär från våra buskar,
och det finns lite till om jag hinner och vill.
Jag använder 95 % till vinterns smoothie,
eller som här till en lite smarrig kaka till fikat.
Bägge tonårsdöttrarna fyller ju nu i augusti, 23 & 25, så det kan bli en
bjudkaka till deras födelsedag(ar).
Receptet:
250 gr smör
8 dl vetemjöl
4 dl strösocker
2 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
1 ägg
6 dl bär
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk strösocker
Ca 1 dl bär (till grädden)
Blanda smör, mjöl och socker i en bunke till en mördeg.
Spara undan 2-3 dl av degen
Häll filmjölk, bakpulver och ägg i bunken tillsammans
med resten av degen och vispa till en jämn smet.
Bred ut smeten i en smord långpanna,
strö över bären och
smula över den sparade mördegen.
Grädda 25-30 minuter i 225 grader.
Vispa grädde med sockret, rör i yoghurt och sist bären.
Servera kakan med bärgrädden!
*
Önskar Er en härlig dag,
kram Kate
Så skönt med en vecka till. Bra att starta upp träningen igen. Här blir det lite vattengympa när barnbarnen badar. Gången får man ta tag i när dom åker hem. Kul att få så mycket bär och kunna ha i vinter. Kakan såg smarrig ut. Tack för receptet.
SvaraRaderaKram mamma c
Så skönt med en vecka till. Bra att starta upp träningen igen. Här blir det lite vattengympa när barnbarnen badar. Gången får man ta tag i när dom åker hem. Kul att få så mycket bär och kunna ha i vinter. Kakan såg smarrig ut. Tack för receptet.
SvaraRaderaKram mamma c
Sååå gottit & vilka fantastiska foton ...❤️
SvaraRadera/Kram
Mums, röda vinbär är så gott. Kram Eva
SvaraRadera