torsdag 24 januari 2013

Kikärtsbröd

Igår blev det lite matbröd bakat!
"Kikärtsbröd"
Lättbakat och mycket gott!
Innehåller mycket proteiner (kikärter)
och är därför ett perfekt bröd för barn som växer,
efter ett träningspass, 
 eller för vegiterianer, som kan byta ut ett par bullar mot kött
vid måltiden!


*


*


*


*


*
Kikärtsbröd!

2 pkt jäst
1 dl rapsolja
2 tsk salt !!
1-2 brk kikärter (mixas)
7 dl vatten
Vetemjöl
Rågsikt
( Osäker på mängden mjöl, då jag slarvat bort receptet...)

Smula jästen i bunken
Mixa kikärter, salt och vatten till en slät smet
värm till 37 grader
tillsätt oljan
Slå över jästen
tillsätt mjölsorterna till Ni får en "fin deg"!
 Jäs 40 minuter

Knåda degen smidig,
skär ut och dela upp degen i 
ca 20-25 bullar
Jäs ytterligare en stund, ca 30 minuter
Grädda 225 grader i ca 8 minuter
Pensla med smält smör utblandat med varmt vatten 
efter gräddningen...!!

Mumsa!!!

*
Jag är dålig på recept tyvärr, för jag "höftar" jämt..!

*
Önskar Er en härlig torsdag, kram Kate





5 kommentarer:

  1. Låter väldigt gott , ha en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
  2. Mmm vad gott det låter.Ha en fin kväll.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet, jag gillar kikärtor och kanske provar det frampå.

    Kram från Maud

    SvaraRadera
  4. Åh vad goda de ser ut. Jag är allergisk mot ärtor men tusan om det kan fungera när de varit i ugnen. Tack för tips!! Kram!

    SvaraRadera
  5. Tack för tipset, detta bara måste ju testas.
    Hoppas ni får en riktigt härlig Fredag, Kram Malin

    SvaraRadera

Populära inlägg