Sidor

torsdag 6 december 2012

Saffransskorpor




*


Fick ju så goda saffransskorpor i värdinnegåva
av min goaste väninna i söndags 
på glöggminglet.
Här kommer receptet som önskades:

150 gr sötmandel, grovhackad
75 gr rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran
7 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Rör smör, socker och saffran poröst med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel
och rör ner i smeten.
Blanda bara tills allt är väl blandat, inte längre...

Dela degen i 2 bitar och rulla till 2 lika långa längder,
lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i nedre delen av ugnen ca 30 minuter i 200 grader.
Ta ut plåten och sänk värmen till 120 grader.
Låt längderna svalna något, skär sedan i långa sneda bitar.
Lägg tillbaka dom på plåten med snittytan uppåt,
låt torka i ugnen ca 30 minuter
eller tills de känns torra.

LYCKA TILL!

*

Kram Kate

12 kommentarer:

  1. Vad fint du dekorerat burkarna!! Är de i filt eller näver? Har du gjort dom själv?
    Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde såna för några år sedan, men de blev liiite för hårda. Sugen på att göra nya faktiskt!
    Så fina juliga bilder!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  3. så goda de ser ut skall göra jag oxå, appropå de så har jag en tävling i min blogg

    SvaraRadera
  4. mmm..vad de ser goda ut.
    Jag skulle faktiskt baka saffransskorpor i kväll hade jag tänkt...men fniss..det blir så himla svårt utan saffran..;)
    Här är vi allergiska mot mandel men de blir lika goda ändå..
    Det här blir toppen för nu slipper jag ju leta reda på mitt recept..
    Men du glömde skriva gradantalet på ugnen...innan torkningen..;)

    kram Katarina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ahh, där ser man. Slarvigt av mig!!
      200 grader ska ugnen vara. Redigerat i inlägget nu..! Kramis

      Radera
  5. Fina burkar :) själv har jag gjort mandelbiscotti idag,mums!
    önskar dig en fin kväll..kram

    SvaraRadera
  6. Tack fina du!
    jag har köpt hem ingredienser och ska testa ditt recept nu i helgen..;)
    kram

    SvaraRadera
  7. Låter ju mumsigt , det receptet får jag ta och skriva ner.
    Ha en trevlig helg och andra advent.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  8. Så snällt av henne att dela med sig av receptet, de ser verkligen jättegoda ut!
    Kram Petra

    SvaraRadera
  9. Mums, får man komma på fika:)?

    Kramis

    SvaraRadera
  10. Ah så gott och vad härlig dom ser ut i glasburkarna.
    Önskar dig en riktigt mysig lördagskväll
    Kram
    AC

    SvaraRadera

Populära inlägg