fredag 3 juni 2016

Rabarbertips...

FREEEEEDAGen är här...!!!
Dessutom en extra dag på måndag,
Svenska Flaggans Dag.
Hoppas att Ni också får ha ledigt då.
Kanske passa på att ta hand om lite rabarber när
det nu finns i mängder, dessa godsaker.
Hos oss kokas det ju alltid många små burkar för hela året av den riktigt omtyckta...
 
Gudomligt gott till ostbrickan.
 


Naturligtvis.... rabarberpaj, som går att göra i det oändliga,
eller som här, en rabarberkaka.
Serveras med en kula vaniljglass eller vaniljvisp.
 

 
2 ägg
3 dl socke1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 gr smält smör
 
Blanda som en vanlig sockerkassmet,
häll upp i smord springform.
Lägg i  smalt skivade rabarber.
Pudra ev över lite kanel om Du tycker om det.
 
Ugn 175 grader,
ca 40 minuter...
 
 
Önskas en paj utan gluten så passar den här kanske..
 
*
Nu kör vi fredag, veckans bästa dag!!!
 
Freeeedagskram från Kate
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 


5 kommentarer:

  1. Ska bli otroligt skönt med långledigt...
    Som jag älskar rabarberpaj/kaka, gärna med vaniljsås till, mumma så gott

    Önskar dig en fin fredag
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Ja, det är fredag och jag känner mig toppen!
    Älskar rabarber så tack för recepten.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  3. Mumms så gottit ❤️ ...
    /Kram denna ljuvliga sommarkväll!

    SvaraRadera
  4. Mmm så gott. Ska testa ditt recept. Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Mums! Jag gjorde en knäckig rabarberpaj igår, faktiskt! Precis stoppat i mig sista biten ;)
    Kram/Maria

    SvaraRadera

Populära inlägg