FREEEEEDAGen är här...!!!
Dessutom en extra dag på måndag,
Svenska Flaggans Dag.
Hoppas att Ni också får ha ledigt då.
Kanske passa på att ta hand om lite rabarber när
det nu finns i mängder, dessa godsaker.
Hos oss kokas det ju alltid många små burkar för hela året av den riktigt omtyckta...
Gudomligt gott till ostbrickan.
Naturligtvis.... rabarberpaj, som går att göra i det oändliga,
eller som här, en rabarberkaka.
Serveras med en kula vaniljglass eller vaniljvisp.
2 ägg
3 dl socke1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 gr smält smör
Blanda som en vanlig sockerkassmet,
häll upp i smord springform.
Lägg i smalt skivade rabarber.
Pudra ev över lite kanel om Du tycker om det.
Ugn 175 grader,
ca 40 minuter...
Önskas en paj utan gluten så passar den här kanske..
*
Nu kör vi fredag, veckans bästa dag!!!
Freeeedagskram från Kate
Ska bli otroligt skönt med långledigt...
SvaraRaderaSom jag älskar rabarberpaj/kaka, gärna med vaniljsås till, mumma så gott
Önskar dig en fin fredag
Kram Sandra
Ja, det är fredag och jag känner mig toppen!
SvaraRaderaÄlskar rabarber så tack för recepten.
KRAM Anna
Mumms så gottit ❤️ ...
SvaraRadera/Kram denna ljuvliga sommarkväll!
Mmm så gott. Ska testa ditt recept. Kram Anette
SvaraRaderaMums! Jag gjorde en knäckig rabarberpaj igår, faktiskt! Precis stoppat i mig sista biten ;)
SvaraRaderaKram/Maria