söndag 8 juli 2012

Rabarbermarmelad

En andra omgång med underbart god och lättlagad rabarbermarmelad med vanilj är gjord. Supergott till brieost och digestivekex. Rekomenderar varmt att göra den om du har lite rabarber kvar i trädgården, tar ca 25 minuter att göra en sats.


*


*



*



*

Rabarbermarmelad

400 gr rabarber skurna i små bitar
ca 4dl syltsocker
1/2 dl vatten
2 tsk vaniljsocker (eller en vaniljstång)

Smält rabarbern på svag värme med lite vatten (och vaniljstång)
Tillsätt sockret och koka kraftigt 2 minuter
Använder du vaniljstång, ta upp den och skrapa ur fröna och rör ner i marmeladen.
Häll upp på varma rena burkar, och ställ de upp och ner..!

Njut på brieost & digestivekex.

*
Med lite fint band runt så blir detta en väldigt uppskattad värdinnegåva!!

*

Önskar Er en underbar söndag!!

Kram Kate

4 kommentarer:

  1. Duktig du är:) ser ju gott ut det där:) ha en fin söndag..kram/Anne

    SvaraRadera
  2. Åååå vad duktig du är!Ser hur gott ut som helst.Ha en skön söndag.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Men åååå!

    det där lät gott!
    Det måste jag testa..Tack för tipset. Vi pratade just om vad tusan vi ska göra med all vår rabarber....
    Hmm...syltkok alltså....undrar när jag ska klämma in det i mitt pressade semesterschema...fniss...
    ha en fin dag!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  4. Kex med brie kan jag äta hur mycket som helst av och det såg riktigt gott ut med marmeladen till, mums! Så bra att kunna ta tillvara rabarbern och göra något gott av den! Tack för tipset =)
    Må så gott! Kram Petra

    SvaraRadera

Populära inlägg