När arbetsveckan är slut och den där fredagskänslan infunnit sig
så vill man absolut äta något extra gott, men ändå vill man
inte stå vid spisen någon längre stund.
Så igår kväll svängde jag ihop lite smarriga räksmörgåsar
till fredagsmyset för familjen, och ingen klagar.... kan jag lova!
*
*
Så här gör jag, och blandningen kan även användas till
smeten på smörgåstårtor, och som alltid så höftar jag
i recepten...
För 4 smörgåsar:
2 dl hårt vispad grädde
1 1/2 dl creme fraische
2 stora skedar majonäs
5-6 hårdkokta hackade ägg
Hackad rödlök
Rikligt med dill
Lawrys kryddsalt efter smak
Allt blandas till en smet, gärna i förväg så den får stå
och gosa till sig i smaken.
Lawrys kryddsalt ser ut så här och finns åtminstone på ICA.
Väldigt god och användbar till fiskrätter.
*
Lördagskram från Kate
Herregud vilken smarrig macka. Den hade suttit fint nu. Känner att magen börjar knorra.
SvaraRaderaHa en superduper härlig lördag.
Kram Petra
Mmmm så gott. Kram Anette
SvaraRaderaMums vad gott :) Gillar inte räkor men resten ser underbart ut ;) Kram och hoppas du får en fin dag<3
SvaraRaderaÄlskar räkmacka, men det blir alltid lätt förvirring när jag är på restaurang och beställer en sådan....-En räkmacka, tack, utan macka.....ha, ha.....Har en tio-i-topp-lista där de bästa hamnar, är ju ständigt på jakt efter den perfekta. Din hade minsann platsat, mums. Kramisar Tina
SvaraRaderaSå smarrigt! Mums! tack för tipset om kryddsaltet. Det måste jag testa.
SvaraRaderaKram Anna
Åh, så gott. Det var längesen vi gjorde, verkligen dags igen :)
SvaraRaderaSmarrigt värre!En räkmacka kan liksom aldrig blir fel;)
SvaraRaderaKram Anna
Mumms ...Nu blev jag sugen på Räckmacka hihi
SvaraRaderaLjuvligt vackra & läskande foton ♡
/Kram
Nu blev jag hungrig ;) Ska göra en smörgåstårta i påsk istället för det traditionella tänkte jag :) Nu blir det lite men sparsmakat påskpynt...:D Har köpt två av dina fina ägg idag, Kate...kunde inte välja så jag tog två ! Ska egentligen ge bort det ena men det vet i fanken om jag gör nu :D Tänkte visa upp dem på bloggen i morgon och länka till dig om det är ok? Kram Elisabeth
SvaraRaderaRäkmacka är så gott :)
SvaraRaderaönskar dig en bra start på veckan.
Kram Pia
Håller med, det ska vara gott men lätt på fredagar!
SvaraRaderaÅh, den där kryddsorten hade mamma alltid till fisken (stekt torsk) , när jag var liten. Minns burken! Nostalgi.... Har nog aldrig sett den i butik, måste kolla nu ;)
Kram/Maria