Sidor

fredag 31 augusti 2012

Veckans bästa dag - Fredag..!

Nu är den här igen, veckans bästa dag...FREDAG!! Regnet piskar mot rutorna och man har mindre lust att bege sig ut till vår grupplokalen för att jobba... Men positivt tänkande tack, det är ju fredag!!


*
Önskar Er alla en skön fredag. kram Kate

torsdag 30 augusti 2012

Blommor och bin...

Vid entre´n har jag kärleksört som nästan är som vackrast just nu innan de går över till det mörkröda färgen, och de har en väldig massa besök av humlor i år. De till och med kryper på dörrmattan tidiga mornar , innan solen hunnit värma upp dom.Tror aldrig jag sett så mycket humlor någon sensommar förut..! Även fjärilar kommer på visit.


*


*


*


*


*
Tack för att Ni tittar in hos mig, kram Kate

onsdag 29 augusti 2012

Letar förslag..

Just nu är vi på sluttampen av vårt staketbygge runt huset. Och jag vill naturligtvis ha en grind oxå, både av praktiska skäl och för att det är så fint. Skönt att kunna ställa upp ytterdörren och inte vara orolig över hundar eller dagbarn ska springa ut på gatan, för vi bor på ju på ett villaområde och på en hörntomt med bilar som kör förbi utanför huset...
Letat lite inspiration på nätet efter enkla modeller för att de ska passa ihop med huset och staketet..


*


*


*
Bilderna lånade från nätet..!

*
Njut av dagen alla mina kära läsare, kram Kate



måndag 27 augusti 2012

Ny vecka...

Jaha, då var det måndag igen. Helgen bestod som sagt  av kalas, kalas och kalas!
Så här kommer ett tips på lättbakade äppelrutor som räcker till många..

* Vispa ihop dubbel sats sockerkassmet och häll upp i långpanna
* Skala äpplen och skär i små bitar, strö dem över smeten
* Strö över lite strösocker och kanel
* Och skjuts in i ugnen på 175 grader ca 30 minuter
* Skär upp i rutor när det svalnat.
Gott som det är till kaffet eller med lite vaniljvisp!!

JÄTTEGOTT!!!!!

*
Önskar Er alla en ny toppenvecka, kram Kate

söndag 26 augusti 2012

Födelsedag 2

Dottern Julia fyllde 13 år igår och ja, ni kan ju se den efterlängtade presenten. Över ett år har hon önskat sig den, till förra födelsedagen, sen till jul och nu till den här födelsedagen. Nu tyckte vi att tiden var mogen för en dyr systemkamera..
- Va...? Om jag vill låna den..? Kanske.....;))
Så igår och idag är det födelsedagsfirande med släkt och vänner för båda våra tjejer!!



*
Önskar Er en skön söndag, kram Kate

torsdag 23 augusti 2012

Födelsedag 1..

Idag fyller yngsta "sladdisen", Josefin 10 år! Som alltid ville hon att det skulle dukas upp med ljus, servetter, lite glitter och paket till frukosten, innan andra skoldagen på mellanstadiet!


*


*


Innehållen i paketen var kläder förstås, väska med "One Direction" på, headset till datorn och lite pengar.
Eftersom näst yngsta dottern fyller om 2 dagar, på lördag, så firas det med släkt och vänner då!

*
Njut av torsdagen goa vänner

*

Kram Kate

tisdag 21 augusti 2012

Vimpel till barnrummet..!

Så här blev resultatet av vimpeln som jag bl a sydde till barnbarnet i söndags. Blev även ett par kuddöverdrag och en "sångpåse".


*


Enfärgade tyget från Ohlssons tyger och det "barnmönstrade" från IKEA : Torva.

*
Ha det bäst, kram Kate

måndag 20 augusti 2012

Tillbaka till verkligheten...

Efter 5 veckors lång och skön ledighet är det dags idag att komma tillbaka till verkligheten!! Så jag börjar med en arbetsdag mellan 06.00 - 16.30, och därefter föreläsning mellan 17.00 - 21.00.... Mjukstart..?! Nja..!
Men jag önskar Er alla en ny skön vecka med en bild på en lite goding som igår morse flög rakt in i glaspartiet på altanen. Men det slutade bra. Hann bara ta en bild, sen flög den sin kos..!!


*

Ha det bäst, kram Kate

söndag 19 augusti 2012

Systuga - utomhus...

Idag gör jag en "Ernst"... syr utomhus!! Eller nästan i alla fall... Jag har släpat upp symaskinerna från källaren och sitter ute i dagsljuset och syr.  Mycket trevligare!! Dessutom blir mitt lilla sömnadsprojekt till barnbarnet klart + lite annat, hoppas jag :))

*


*


*
Idag är det min sista semesterdag, imorgon kl 06.00 börjar "verkligheten" igen...

*

Önskar Er alla en riktigt skön söndag!!

*
Kram Kate

torsdag 16 augusti 2012

Loppisfynd

Igår smet jag in på vårat Återvinningsvaruhus vi har i stan. Där finns miljarder med saker, och för mig i ett enda kaos. Ofta ser man inte sakerna för alla saker... Hittade bla en härlig koffert, men i den luktade det rutten potatis så den blev inte loppad... Men lite andra små saker hittade jag!!


En bricka från Skultuna mässingsbruk, ett höganäskrus/ Andersson, glasunderlägg, och en liten skål med kanna i tenn...


Ännu en liten skål och kanna med en bricka..


En mini-mini skopa och ett mått..


Allt för den stora summan av.... 40 riksdaler!!!!

*
Njut av dagen, kram Kate

tisdag 14 augusti 2012

Ta dagen som den kommer...

Semester är väl att bara ta dagen som den kommer! Igår var en sån dag. Först en skön löptur på morgonen, hem och tog en dusch samt en god frukost. Lite ärenden och upp till mamma en sväng, och sen en stoppade jag ner lilla herr Larsson i cykelkorgen och vi begav oss till ett av Salas små smultronstälen, Sofielund, för att träffa en arbetskompis/god vän och hennes son. Sofielund ligger mitt i lilla Sala, underbart grönområde med minigolf, vandrarhem, mini-mini-camping, servering med hembakt fikabröd med bra priser och en härlg lekplats för barn!! Dessutom ligger det på gångavstånd från Sala Silvergruva om man vill lägga in ett besök där! Kvällen avslutades med grillade kycklingklubbor, wookgrönsaker, ris och stark currysås, och avrundade det hela med en hundpromenad med kära syster på en 1 1/2 timme!!! Ingenting var förut-bestämt, dagen fylldes bara på av positiva saker vart efter. Det är semester det, på hög nivå!!!



Sofielund, litet smultronstlle som bjuder på mycket..!


Underbara pardörrar vid entrén..


Vackert...


Fikaplatser inomhus...


Min härliga arbetskamrat G och hennes son A och lilla Herr Larsson i mitten.
Önskar Er lycka till med den lilla tillökningen som strax kommer till världen, men hur ska jag klara mig utan Dig ett drygt år..?!
Tack för en härlig eftermiddag!

*

Var rädd om varandra, kram Kate

måndag 13 augusti 2012

Vad ska hända med...

dom gamla fönsterna jag har fått ...?! Fick 5 stycken av sonen i vintras, och dom har nu stått vid garaget och väntat!! Har inte riktigt klurat ut vad jag vill göra. En skulle jag vilja ha bara en ljusslinga hängades i, kanske med lite hönsnät bakom att kunna hänga fast lite fina saker på med ett par fina nypor..! Åka ner till glasmästeriet och få hjälp med att knacka ur de trasiga rutorna i alla fall. Annars blir det nog glassplitter i hela garaget är jag rädd..!
Har Ni andra några roliga förslag på vad jag kan göra?!


*


*


*

Har problem med datorn som sagt, så nu får jag göra inlägg där det funkar, så inläggen ser olika ut med olika stilar....

*
Önskar Er en ny skön vecka, kram Kate

söndag 12 augusti 2012

En skön mini-semester...

Det blev en liten mini-semester för oss i helgen. Vi packade husvagnen och drog iväg till Östhammar, Klackskärs camping i goda vänners lag. Vi hade så härligt, fint väder, god mat och gott vin!! Östhammar centrum är inte så stort, så vi fruar strosade runt i affärer och tog en cafelatté och lite glass vid hamnen. I en butiq hittade jag en underbar klänning och kjol i samma serie som jag köpte för ett löjligt lågt pris, 70 % rabatt..:)) Visar bilder på det en annan dag...!
Men i kväll har jag krypit runt och rensat rabatterna i trädgården och ansat alla blommor, och det var behövligt! imorgon går jag in på min sista semestervecka, och trots att det är min 5.e vecka så har jag känslan av att jag inte gjort alllt det där jag skulle göra på semestern. Någon som känner igen sig?!







Den här härliga bänken under äppelträdet är synd att säga att vi utnyttjat många gånger i sommar... När det är riktigt varmt ute är det skönt att sitta där under i skuggan och dricka något svalkande! Det är min snälla svåger som snickrat den till mig (oss)..:)

*
Datorn krånglar så jag håller på att få spatt och spader, den är så seg så man kan tro att den går på sirap... Måste försöka hitta felet!! Dagens inlägg nu ikväll har tagit över en timme..!

*
Önskar Er alla en skön söndagkväll!!

*
Kram Kate

onsdag 8 augusti 2012

Nya sandaletter

Var till grannstaden igår med min kära syster för att hjälpa henne in i Iphone-fördärvet...:) Men det blev ingen Iphone utan en senaste Samsung med en underbar grafik ( så nu blev jag allt lite avundsjuk...). Och vi hade dessutom en underbar dag tillsammans med mycket skratt.. Som vanligt sa vi till resten av familjerna att vi blir inte borta så länge... eller hur?! Hux flux hade vi varit borta 7 timmar:)) Tänk så det kan gå, helt oplanerat!! Jagade även presenter till döttrarna som fyller år om ca två veckor, och där hittade jag lite som jag inte kan lägga ut på bloggen i förväg...! Men ett par härliga superlätta sandaletter kan jag visa upp!


*


*


*

Nu ska jag knyta på mig löparskorna och ut i den tillfälliga(?) morgonsolen, sen ska fixas med lite målning, pyssel och sömnad till mitt barnbarns nya rum..! Dessutom ska jag hinna med att ta en fika med syster och en kär släkting som jag inte träffat på så länge!!
Hoppas att Ni får en lika skön dag som jag ;))

*

Kram Kate


måndag 6 augusti 2012

Älskade cykel...!

Kom att tänka på min tavla som gör mig så glad när jag tittar på den, när jag kikade in en kväll hos Maria med bloggen Wikers liv!! Jag älskar att cykla, tycker det är så skönt!! Har ju fördelen att bo i en liten stad, så man tar cykeln rakt igenom den på ca 25 minuter.. Tyvärr kan jag ju inte ta cykeln till jobbet, eftersom jag har mitt jobb hemma...;)) Men nu är det ju så att jag har 2 hela veckor kvar av semestern, så det hinner bli många cykelturer på den!!

*

Önskar Er en ny skön vecka, och hoppas att solen kommer att lysa!!

*

Kram Kate

söndag 5 augusti 2012

Dopkorts-inbjudningar!

Det åts mycket gott igår kväll hemma hos syrran på kräftskivan. Tacopaj, räkor och kräftor serverades det.  Syrran, jag och yngsta dottern lyckade äta upp 2 kg kräftor själva... Ja, om någon kräfta inte var ok som jag lyckade äta ska jag låta vara osagt, men jag fick ordentliga magkramper och fick sitta på toaletten från klockan 05.00 i morse, och har fortfarande kramper i magen... Men har inte varit dålig för övrigt. Har ätit och druckit som vanligt..
Så idag har jag suttit på altanen och tillverkat inbjudningskort till mitt barnbarn Jason  som ska döpas 1 september..  Har inte vågat mig så långt hemifrån om man säger så..!! :0


Hade tänkt använda det här materialet från början, men det blev lite ändringar på vägen...


Färdiga resultatet, i kvällsolen sken..!


*


18 st ...

*

Sen söndagkväll, och väntar på 100 metersfinalen för herrar! kan det bli Bolt som kniper guldet,,?!

*
Kram Kate

lördag 4 augusti 2012

Äntligen....

Äntligen, äntligen har vi köpt nya stolar och dynor till den inglasade delen på altanen!! Vi slog till nu när det dessutom var halva priset. Och det är ju inte helt fel tycker jag :) Våra "gamla " möbler gav vi till sonen efter förra sommaren, till deras hus, sen har vi inte kommit till skott att köpt nya förrän nu! Tycker den röda färgen på dynorna ger ett varmt och fräscht intryck. Är mycket nöjd med den här affären!!


*


*


Ett rött parasoll fick oxå följa med hem!!

 Vi har sån tur att vi är bjudna hem till kära syster och svåger att äta kräftor, räkor och paj till kvällen!
Men först ska vi på tårtkalas för ene sonen fyller 26 år idag!

Grattis Niklas!!

*
Önskar Er alla en härlig lördag, kram Kate

fredag 3 augusti 2012

Vintips.... farligt gott!!!

Måste bara tipsa Er om det här underbara goda vinet som säkerligen många av Er redan druckit på charter-resor...*skratt*!! Skär ner lite fruktbitar  och häll på vinet och låt det sen stå att dra i kylskåpet så det blir riktigt kallt!!!  OBS!!! Varning - det är farligt gott!!!! ;))
Finns även som lådvin, 3 liter, men det törs jag nog inte köpa hem..*fniss*!! Flaskan kostar 65 kr och boxen 159 kr!!


*


Mmmm, bara att njuta av under sköna sommarkvällar!!!

*

Kram Kate

Populära inlägg