Sidor

torsdag 31 maj 2012

Min hängbjörk...

Idag har det varit en vilodag för min UVI. Det känns bättre men inte alls bra!
När jag ligger i sängen och "gonar" mig på mina lediga mornar, så kan jag ligga och titta länge på min hängbjörk ute på gården. Det ser ut som långa revor murgröna som svävar i luften på lite håll. Och är dessutom himlen blå ser det ut som en vacker tavelbild!!! Den är ganska "skräpig"... men det gör inget när den är så vacker!! På kvällen brukar det sitta en trast högst opp i toppen och sjunga!!



Bara små musöron till blad för en månad sen...


Nu är den helt utslagen!!

*
 Det gör mig så glad att ni tittar in här hos mig!!
Jag önskar Er en skön torsdag!!!

*
Kram Kate

tisdag 29 maj 2012

Jag är tillbaka...:))

Äntligen kan jag komma ut på internet igen med ett mobilt bredband, så nu ska här läsas bloggar vad som hänt under veckan, och så kan jag äntligen göra ett eget inlägg igen. Det känns mycket lättare att arbeta på sin egen dator, den känns mer som hemma. Larvigt kanske , men så är det..:))
Kvällen är här lite aningen sval men helt underbart solig på klarblå himmel. Men jag har åter igen drabbats av urinvägsinfektion...:((( Så imorgon får jag ta en vilodag från jobbet, och hoppas på att medicinen gör verkan, och dricka en massa vätska och skölja "rören"! 
Men nu måste jag läsa alla Er andras bloggar...



En ljuvlig "Morsdags"blomma från make och barn!!


*


*


*
Blev Ni oxå uppvaktade..?!

*

Kram Kate





lördag 26 maj 2012

Internet-förlamad......

Jag blir tokig....grrr! Har drabbats av virus i datorn och kan inte använda internet, så jag kan varken komma ut och läsa Era bloggar eller göra inlägg i min egen!!! Känner mig helt förlamad utan internet. Så just nu lånar jag mannens jobbar-dator som det inte finns en enda bild sparad  på!! Så jag återkommer när det här har ordnat sig, när det nu blir.. Är just nu inne på att byta internetleverantör oxå, men vet inte till vad... Vad har Ni?! Vi använder ju 3 bärbara datorer så det ska ju vara mobilt!! Jag är ju helt insnöad när det gäller datorer och internet, så jag vet inte hur det här ska gå.. *skratt*
 Idag ska mitt barn barn,som fyllt 5 månader nu, vara här och sen blir det grillning och en cykeltur med lite "vinprovning" hos en kär släkting som avslutning på dagen!!




Om man möter folk i skogen när man har Jappen med brukar dom reagera och tro att det
är en varg....!




YES, jag lyckades överföra lite bilder från min iphone när jag tog  milsrundan med Jappen i veckan. Det är en underbar vända genom skog och ängar!! Fågelkvitter, sol och dofter, en lisa för själen!!!

*

Önskar Er en härlig helg, kram Kate



tisdag 22 maj 2012

Ny hund- frisyr...;))

Nu när sommarvärmen börjar komma var det verkligen på tiden att lilla Herr Larsson fick en ny kortare frisyr..*skratt*. Han har sett ut som ett litet troll den unge mannen en längre tid, men idag fick han gå till "frissan" och blev badad med både shampoo och balsam och klippt  både hår och "tår"..!  Men han hade skämt ut sig och kissat i  "frissans" skyltfönster... -Ja, vad säger man..?! Nästa besök får bli i augusti, för då ser han ut som ett litet troll igen!! Det bästa med den här lilla godingen är att han lossar inte ett hårstrå!!! Och verkar fungera bra för de som träffat honom och är allergiker!!



*


*



*
Ha det bäst och var rädda om varandra!!

*

Kram Kate






söndag 20 maj 2012

Mini-semester

Helgen har varit sååå skön och avkopplande. Vi tillbringade den på Östa Camping, Tärnsjö  i  Uppland med våra goda vänner. De har varit uppehåll, men inte så varmt, bara när solen har lyst så värmdes luften upp. Men vi har grillat och druckit gott varje dag!! Ca 4 kilometer från campingen ligger Ingbo källor. Tog mig en joggintur dit med hunden en morgon, och där är så vackert, alldeles som en liten förtrollad skog, med sin källa med underbart gott vatten!! Ta chansen att besöka det om Ni har vägarna förbi, och campingen på Östa rekomenderar jag varmt!!
Hoppas Ni har haft det lika skönt som vi!!!



*


*


*
Det vackra bilderna har jag lånat från nätet!!!

*
Imorgon väntas en ny vecka nya möjligheter!!!

Kram Kate

onsdag 16 maj 2012

Nybäddat för camping!

Ledigt i 5 dagar!!!!! Sååå skönt!! Hoppas på att vädret blir hyffsat bra också, vi hade tänkt åka ut och campa med goda vänner.  Så just nu har jag nystädat hus, handlat, och husvagnen är nybäddad ( helt slut nu ärligt talat)!!! Det är en gammal Solifer vi har, men det är ljus fräsch och hel!! Skulle behövt en vidvinkel på kameran, det är svårt att knäppa i en smal husvagn..:))



Sydde nya överdrag till dynorna för nåt år sen. Förut var dom ljusbruna..
Så här sover våra tjejer på varsin sida!!


Maken och jag boar här...


Sängkläder från Jotex


Ängeln Klara & en fuskpelargon pryder bordet!


Kuddar från Nusnäs i Dalarna inköptes förra semestern!!


Vinglas från Marimekko!!!


Visst är dom läckra och tåliga...


*


*

Vad gör Ni i Kristi Himmelfärdshelgen?!

*
Jag önskar Maria med bloggen "Maria Wikers liv" välkommen som följare!!!

*
Kram Kate

måndag 14 maj 2012

Fullt ös hela helgen...!

Oj, vilken helg det har varit. Fullt ös hela helgen!! Födelsedagsfirande i fredags. Bjöds på sååå mycket god mat!!! Bl a blev vi bjudna på krämig avokadosoppa!!! Det var så vi slickade ur skålarna.. *skratt*!!
 Lördagen började med att vi åkte ut till Ösby-naturbruksgymnasium här i  Sala och tittade på ko-släpp!! Så himla lyckliga kossor som kom ut ur ladugården!!! Trots att regn och blåst så värmde det i hela kroppen av att bara titta på kossornas glädje!!!  Kommer bilder på det senare.
Söndagen har bestått av trädgårdsarbete, jisses vad tungt det är. Alldeles mör i kroppen nu!!
Sonen med  familj kom och vi åt årets första rabarberpaj. Mmmmm, så gott!!! Tyvärr glömde jag fota pajen, hade så bråttom att smaka på den...*fniss*.
Hoppas att Ni har haft en lika härlig helg som jag. Den här veckan jobbar jag bara 2 dagar, sen har jag lååååång-ledigt och förhoppningsvis ska vi ut och campa med husvagnen med goda vänner, om vädret tillåter!!!




Den här gången blev det en pimpad barn-skokartong till fördelsedagsjubilaren..
Kartongen är sprayad med vit färg, sen ett lager med glitterspray. Till sist lite dekorationer  med scrapbooking-blommor och bastsnören!!





Paketet innehöll en underbart ljuvlig  doft av mango-papaya duschcreme och hudlotion + presentkort !!



Och ett kort förstås....!

*
Cinzia, nästa gång jag syr en ljuspåse lovar jag att ta med en beskrivning!!

*
Kram Kate




fredag 11 maj 2012

Rosen-quiltar


Nu är det fredag igen och ikväll är det nytt kalas med mitt gamla gäng med arbetskamrater.. En ny pimpad skokartong är under tillverkning just nu, så bilder kommer på det senare.
Vädret är verkligen inte något vidare här i Sala.... regn och grått, men ganska varmt ute!!
Vinterplädarna på sängen i vårt sovrum har plockats undan och sommarquiltarna har plockats fram istället!! Tycker om rosenmönstret på dom!!

*


*


*

Önskar Er alla en härlig fredag, veckans bästa dag!!!

Kram Kate


onsdag 9 maj 2012

Scrapbooking till student & examen

Igår hade min kära syster och jag en halvdag tillsammans på stan . Vi var in på stans bokhandel och investerade i lite nytt scrapbooking-material bl a! Och naturligtvis en sväng till cafét och intog en härlig latté!!! Så igår eftermiddag-kväll  jag gjorde jag lite kort till kommande studenter och examen. Hann även med ett par födelsedagskort till våra barnbarn!!



*


*


*


*


Texten på stämpeln är första versen  på " Du ska inte tro det blir sommar"...!

*

Har Du någon att gratulera eller fira går det bra att beställa kort av mig!!


Var rädda om varandra, kram Kate








måndag 7 maj 2012

Ny vecka- utan klämdagar..

Då var det en ny vecka igen-utan klämdagar. Har varit lite bortskämd nu med lediga dagar som sitter ihop med helger. Känner att jag har fått varit ledig mycket- och det är ju rätt skönt måste jag säga. Har väldigt långa arbetsdagar när jag jobbar, 06.00 - 17.0. Ibland till 18.15, sen kan ju inte jag ta någon rast heller..! Så till kvällen händer det att jag har huvudet bredvid kroppen, mums-mums i  hjärnan..*skratt*!!
Dessutom har jag till äran på veckans första dag, en fruktansvärd träningsvärk. Krattade hela vår trädgård igår, så axlar, rygg och armar är riktigt ömma idag, och benen är lite möra efter att jag tog i ordentligt igår och slog till med en mil-runda på löpturen med Jappen. Men efteråt är det skönt att det är gjort..:))


                                         Så ny vecka nya utmaningar......!!!



*

Önskar Er alla en toppendag idag!!

Kram Kate

lördag 5 maj 2012

Rosmarin i present

Igår eftermiddag hade vi grillknytis för mina dagbarn & föräldrar. Det var verkligen trevligt, synd bara att solen uteblev, men det var i alla fall uppehåll!! Barnen tycker det är så roligt att föräldrarna är med, och vill visa upp allting. Som tack fick jag den här härliga krukan med rosmarin i vaxat pappersomslag av ett par föräldrar. Senare på kvällen fick jag ett sms av en pappa där han skrev att han var så glad att han hade mig som dagmamma som tog hand om deras barn så bra när de arbetade. Jag blev verkligen rörd...!!



*


*


*


*

Tack för att Ni tittar in hos mig, det gör mig så glad!!!

Kram Kate

fredag 4 maj 2012

Redan helg..

Jaha, då var det redan helg igen, eller ja,  ialla fall fredag! Och det tycker jag är veckans bästa dag!! Känslan av att veta att man har två lediga dagar framför sig att njuta av är skön. Och lite god mat och ett glas vin på kvällen, det känns det helt ok för mig..:))
Just den här fredagen ska jag träffa några väninnor, faktiskt klasskamrater som fortfarande håller ihop. Och eftersom värdinnan ska slippa stå i köket efter jobbet, så beställer vi pizza, och tar ett glas vin till, eller ja, kanske två glas då...;))


Mina penseér som såg så tunna och sköra ut för några veckor sen börjar få hopp om "livet"..!!


*


*


*

Önskar Er en härlig fredag!!

Kram Kate

onsdag 2 maj 2012

Praktiska hängare !!

Jaha, då var dom fem lediga dagarna över ... Helgen har varit jätteskön med toppenväder och grillning!! Idag fortsatte jag med husets vårrensning av vinterkäder, tvätt av alla plädar i huset  och det stora överkastet i sovrummet. Älskar att rensa och slänga... när det väl blir gjort:))
Tänkte visa våra hängare som maken och jag har varsin i sovrummet. Kanske inte supersnygg, men väldigt praktisk, just till att hänga av sig "dagens kläder", och jag för min del har lite sjalar och väskan hängades där. Och som vanligt var dessa i furu, men målats i vitaste vitt...;))



*


*


*


*

Önskar Er en ny skön kortvecka!!

Kram Kate

Populära inlägg